Contact

Homeopathie Bergen

Achterweg 7
1862 XH Bergen
t: 072 58 98 371
e: info@homeopathiebergen.nl

Telefonisch spreekuur en bereikbaarheid

Afspraak maken

Eerst even kennis maken?

Hans Willem Steensma

Hans Willem Steensma

Homeopaat en Professional Coach

       

Behandeling: de Prognose

Hoe langer de klacht bestaat, hoe langer het duurt voor de klacht echt genezen is. Er zijn dan meerdere consulten en soms meerdere homeopathische middelen voor nodig om het genezingsproces te begeleiden. Uiteindelijk worden de tussenpozen groter en zal minder frequent hulp nodig zijn. Het afweersysteem heeft dan de gezondheidsbalans weer onder controle en kan het uiteindelijk zelf.

Bij acute klachten is er snel resultaat te verwachten. Zo kan bij acute diarree, oorontstekingen, kneuzingen, blaasontstekingen in sommige gevallen binnen een half uur een reactie optreden.

Homeopathie kan niet bij alle klachten verlichting geven of genezen. Sommige ernstige ziekteprocessen zijn niet of nauwelijks door homeopathie te beïnvloeden. Wel kan het bijvoorbeeld de nare bijwerkingen van chemotherapie verlichten. Of de mentaal - emotionele belasting, zoals angst, verlies van levenslust, moeheid en dergelijke, positief beïnvloeden.

Hoe beter een homeopathisch middel op het totale beeld past, hoe sneller en vollediger het genezingsproces zal zijn. Het afweersysteem pakt de prikkel snel op en functioneert snel weer zo als het hoort te doen.
Als het geneesmiddel niet helemaal precies past is de prikkel minder helder en duurt het genezingsproces langer. Het is ook mogelijk dat een middel in het geheel niet aan slaat.

Als bij een bepaalde aandoening een operatie noodzakelijk is geweest, kan homeopathie uistekend werk doen bij het herstel van de narcose, bij de wondverzorging of anderszins ondersteunend werken.